RECEPT FRÅN HJ

Kyckling med ginger beer och nudelsallad

Den alkoholfria drycken Ginger beer är egentligen ingen öl utan en läskedryck smaksatt med ingefära. Den ger kycklingen en mustig smak och en härlig sky att servera till. Bjud en nudelsallad med krispiga grönsaker till kycklingen. Har du ingen ginger beer går det också bra med Coca Cola!

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 1 st röd chili
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 st flaska ginger beer
  • Nudelsallad

  • 200 g glasnudlar
  • 0.5 st gurka i tunna stavar
  • 4 st tunt skivad salladslök
  • 0.5 st knippe tunt skivade rädisor
  • skivad röd chili
  • 0.5 dl neutral olja
  • rivet skal av 3 limefrukter
  • 3 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk flytande honung
  • 1 kruka hackad koriander
  • salt
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Ugn: 175º

Gör så här

1

Blanda chili, ingefära, vitlök, olja, soja, honung och salt. Gnid in kycklingen med marinaden och lägg i en ugnsform. Häll ginger beer runt kycklingen i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Kontrollera att innertemperaturen är 75° där lårbenet är fäst vid kroppen.

2

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, spola i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt. Toppa med sesamfrön.

3

Servera kycklingen med nudelsalladen och skyn från formen. Toppa med lite extra koriander.


Recept