Du behöver
- 1 st hel kyckling
- 1 st röd chili
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 1 st finriven vitlöksklyfta
- 1 msk neutral olja
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
- 1 st flaska ginger beer
Nudelsallad
200 g glasnudlar
0.5 st gurka i tunna stavar
4 st tunt skivad salladslök
0.5 st knippe tunt skivade rädisor
skivad röd chili
0.5 dl neutral olja
rivet skal av 3 limefrukter
3 msk finriven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 kruka hackad koriander
salt
1 msk rostade sesamfrön
Ugn: 175º
Gör så här
Blanda chili, ingefära, vitlök, olja, soja, honung och salt. Gnid in kycklingen med marinaden och lägg i en ugnsform. Häll ginger beer runt kycklingen i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Kontrollera att innertemperaturen är 75° där lårbenet är fäst vid kroppen.
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, spola i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt. Toppa med sesamfrön.
Servera kycklingen med nudelsalladen och skyn från formen. Toppa med lite extra koriander.