Du behöver
- 1 st kyckling ca 1,2 kg
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g champinjoner
- 2 msk matfett
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 dl vin eller 2 msk pressad citronsaft
- 1 st burk hela tomater 400 g
- 1 msk ketchup
- salt och peppar
Servera med:
kokt ris
sallad
Gör så här
1
Stycka kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken och skiva vitlök en. Ansa och dela svampen.
2
Bryn kycklingen i omgångar i en stekpanna med matfett. Lägg över i en stekgryta. Tillsätt lök, vitlök och svamp.
3
Strö över mjöl och tillsätt vatten, fond, vin och tomater. Rör om och sjud under lock i ca 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar. Smaka av med ketchup, salt och peppar. Servera med kokt ris och sallad.