Kyckling Marengo

Du behöver 1 st kyckling ca 1,2 kg 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 200 g champinjoner 2 msk matfett 1 msk vetemjöl 1...

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1,2 kg
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vin eller 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st burk hela tomater 400 g
  • 1 msk ketchup
  • salt och peppar

Servera med:

kokt ris
sallad

Gör så här

1
Stycka kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken och skiva vitlök en. Ansa och dela svampen.

2
Bryn kycklingen i omgångar i en stekpanna med matfett. Lägg över i en stekgryta. Tillsätt lök, vitlök och svamp.

3
Strö över mjöl och tillsätt vatten, fond, vin och tomater. Rör om och sjud under lock i ca 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar. Smaka av med ketchup, salt och peppar. Servera med kokt ris och sallad.

Scroll to Top