Du behöver
- 2 msk jordnötssmör
- 1 tsk currypasta röd
- 0.5 dl vatten
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond
- 250 g kycklingfilé
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 st äpple
- 0.5 st morot
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
Servera med:
ris
sockerärtor
Gör så här
1
Blanda jordnötssmör, currypasta, vatten, grädde och fond i en gryta och koka upp under omrörning.
2
Strimla kycklingen och bryn i en stekpanna med smör. Lägg ner i grytan. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och strimla moroten och skala och hacka vitlöken.
3
Lägg ner i grytan och sjud i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med ris och sockerärtor.