Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Du behöver 600 g kycklingmedaljonger Kryddrubb: 2 tsk salt 1 msk paprikapulver 0.5 msk vitlökspulver 2 tsk malen spiskummin 1 tsk fänkålsfrön mortlade 1 tsk...

Du behöver

  • 600 g kycklingmedaljonger

Kryddrubb:

2 tsk salt
1 msk paprikapulver
0.5 msk vitlökspulver
2 tsk malen spiskummin
1 tsk fänkålsfrön mortlade
1 tsk strösocker

Raw slawsallad:

1.5 dl majonnäs
1.5 dl yoghurt 10 %
1 st vitlöksklyfta finriven
300 g Raw Slaw Hackat & Klart (Coop)
1 st lime pressad saft
0.5 tsk salt
1 msk skalade sesamfrön torrostade
1 st salladslök strimlad

Gör så här

1

Kryddrub: Blanda alla kryddorna till rubben. Vänd runt kycklingen i blandningen.

2

Rawslaw-sallad: Rör ihop majonnäs och yoghurt med vitlök. Vänd runt grönsakerna med limesaft och salt. Bred ut såsen på ett serveringsfat och toppa med rawslaw-salladen. Strö över torrostade sesamfrön och strimlad salladslök.

3

Trä upp kycklingen på spett. Grilla eller stek tills den är genomstekt och har fin yta. Servera med rawslaw-salladen.

Scroll to Top