RECEPT FRÅN HJ

Kryddiga lammfärsspett

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
10 stycken

Du behöver

    Ugn: 200°

  • 500 g köttfärs eller lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor finrivna
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 st ägg
  • 2 msk smör
  • Garnera med

  • rosmarin

Gör så här

1

Blanda färs, salt, vitlök, kryddor, tomatpuré, persilja och ägg till en smidig smet.

2

Forma 10 avlånga järpar. Det går lätt med vattensköljda händer.

3

Antingen - Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn järparna runt om. Trä upp på spett och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Tänk på att träspett måste blötläggas! Stek strax under ugnens mitt i 15–17 minuter. Alternativt - Krama fast färsen på spetten. Pensla med olja och grilla runt om över fin glödbädd. Garnera med rosmarin.


Recept