RECEPT FRÅN HJ

Kryddiga lammfärsbullar

Med inspiration från Indien lagar vi goda lammfärsbullar i kryddstark sås med Bombay fries.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Paprika- och tomatsås

  • 1 st rödlök
  • 4 st grillade paprikor på burk
  • 1 st förpackning krossade tomater 400 g
  • 1 st skivad vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • Topping

  • 150 g smulad chèvre
  • 2 msk hackad persilja
  • Bombay fries

  • 1.3 kg fast potatis
  • Marinad

  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk svarta senapsfrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping Bombay fries

  • 1 st förpackning gröna linser
  • naturell yoghurt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar.

2

Forma 8 färsbullar med vattensköljda händer.

3

Paprika- och tomatsås: Finhacka löken. Dela paprikorna i mindre bitar. Mixa lök, paprika, tomater, vitlök, kryddor, honung och olja.

4

Häll såsen i en smord ugnsform och lägg i färsbullarna. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter.

5

Topping: Toppa med chèvre och persilja.

6

Bombay fries: Skölj, torka och klyfta potatisen. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper.

7

Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Fördela över potatisen och rör om.

8

Rosta strax under ­ugnens mitt i 15 minuter. Vänd klyftorna och fortsätt rosta i 6–7 minuter, tills potatisen är mjuk.

9

Lägg upp på ett fat och toppa med linser och yoghurt.


Recept