RECEPT FRÅN HJ

Kryddiga kotletter med grillad majs

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • fläskkotletter
  • lime
  • Marinad

  • 0.5 cm färsk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl yoghurt
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk färsk koriander
  • Grillad majs

  • 2 st majskolvar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk tandoorikrydda
  • Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • skal av 1 lime
  • peppar
  • Servera med

  • naanbröd

Gör så här

1

Marinad: Riv ingefära och vitlök på rivjärn och blanda med yoghurt och finhackad chili. Rör i koriander, gurkmeja, chilipulver, olja och färsk koriander.

2

Vänd kotletterna i marinaden och låt marinera i 10–15 minuter.

3

Grillad majs: Dela majskolvarna i bitar och pensla med olja. Krydda med tandoorikrydda. Grilla ett par minuter per sida tillsammans med lime eller grilla på grillvärme i övre delen av ugnen i 5–6 minuter.

4

Grilla kotletterna ca 3 minuter per sida. Låt vila 5 minuter.

5

Yoghurtsås: Rör samman yoghurt, limeskal och peppar.

6

Servera kotletterna med majskolvar, grillad lime, yoghurtsås och naanbröd.


Recept