Du behöver
Spett
800 g fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Kryddrubb
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
0.5 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
3 msk finhackad persilja
2 tsk muscovadosocker
Melon- och fetasallad
50 g pinjenötter
400 g babyplommontomater gärna i olika färger
500 g jordgubbar
0.5 st cantaloupemelon
0.5 st vattenmelon
70 g babyspenat
150 g fetaost
1 msk rapsolja
1 msk ljus balsamvinäger
flingsalt
Garnera med
kryddgrönt
Gör så här
Putsa köttet och skär det i ca 2 x 2 cm stora kuber.
Kryddrubb: Stöt kryddorna i en mortel med sockret. Gnid in köttet med kryddrubben. Använder du grillspett av trä, blötlägg dem i ca 30 minuter.
Trä upp köttet på spetten. Ringla lite olja över. Grilla 12–15 minuter. Vänd ett par gånger under tiden. Lägg upp på fat.
Melon- och fetasallad: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Halvera tomaterna och jordgubbarna.
Tärna cantaloupemelonen eller gör kulor med ett kuljärn. Skär vattenmelonen i bitar.
Ansa spenaten och blanda med jordgubbar, melon, tomater och pinjenötter på ett fat. Smula över osten.
Blanda olja, vinäger och lite salt. Häll över salladen och vänd om. Garnera med kryddgrönt. Servera till grillspetten.