RECEPT FRÅN HJ

Kryddiga karréspett med melon- och fetasallad

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Spett

  • 800 g fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kryddrubb

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 tsk muscovadosocker
  • Melon- och fetasallad

  • 50 g pinjenötter
  • 400 g babyplommontomater gärna i olika färger
  • 500 g jordgubbar
  • 0.5 st cantaloupemelon
  • 0.5 st vattenmelon
  • 70 g babyspenat
  • 150 g fetaost
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk ljus balsamvinäger
  • flingsalt
  • Garnera med

  • kryddgrönt

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i ca 2 x 2 cm stora kuber.

2

Kryddrubb: Stöt kryddorna i en mortel med sockret. Gnid in köttet med kryddrubben. Använder du grillspett av trä, blötlägg dem i ca 30 minuter.

3

Trä upp köttet på spetten. Ringla lite olja över. Grilla ­12–15 minuter. Vänd ett par gånger under tiden. Lägg upp på fat.

4

Melon- och fetasallad: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Halvera tomaterna och jordgubbarna.

5

Tärna cantaloupemelonen eller gör kulor med ett kuljärn. Skär vattenmelonen i bitar.

6

Ansa spenaten och blanda med jordgubbar, melon, tomater och pinjenötter på ett fat. Smula över osten.

7

Blanda olja, vinäger och lite salt. Häll över salladen och vänd om. Garnera med kryddgrönt. Servera till grillspetten.


Recept