Kryddiga karréspett med melon- och fetasallad

Du behöver Spett 800 g fläskkarré 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Kryddrubb 1 tsk paprikapulver 1 tsk curry 0.5 tsk chiliflakes 1 tsk spiskummin...

Du behöver

Spett

800 g fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kryddrubb

1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
0.5 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
3 msk finhackad persilja
2 tsk muscovadosocker

Melon- och fetasallad

50 g pinjenötter
400 g babyplommontomater gärna i olika färger
500 g jordgubbar
0.5 st cantaloupemelon
0.5 st vattenmelon
70 g babyspenat
150 g fetaost
1 msk rapsolja
1 msk ljus balsamvinäger
flingsalt

Garnera med

kryddgrönt

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i ca 2 x 2 cm stora kuber.

2

Kryddrubb: Stöt kryddorna i en mortel med sockret. Gnid in köttet med kryddrubben. Använder du grillspett av trä, blötlägg dem i ca 30 minuter.

3

Trä upp köttet på spetten. Ringla lite olja över. Grilla ­12–15 minuter. Vänd ett par gånger under tiden. Lägg upp på fat.

4

Melon- och fetasallad: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Halvera tomaterna och jordgubbarna.

5

Tärna cantaloupemelonen eller gör kulor med ett kuljärn. Skär vattenmelonen i bitar.

6

Ansa spenaten och blanda med jordgubbar, melon, tomater och pinjenötter på ett fat. Smula över osten.

7

Blanda olja, vinäger och lite salt. Häll över salladen och vänd om. Garnera med kryddgrönt. Servera till grillspetten.

Scroll to Top