Kryddig kyckling med rotfruktsbearnaise

Du behöver 600 g kycklingfilé salt och peppar chiliflakes 1 msk smör 1 st citron rivet skal 1 dl hackad persilja 2 st vitlöksklyftor 0.5...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chilipeppar

Rotfruktsbearnaise:

800 g rotfrukter morötter, palsternacka, rotselleri
3 msk vitvinsvinäger
färsk dragon 5 kvistar
75 g smör
salt och peppar

Bönor med fläsk:

3 msk ingefära
2 st vitlöksklyftor
140 g tärnad bacon
2 msk olivolja
200 g haricots verts
salt och peppar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och chiliflakes. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°.

2

Blanda citronskal, persilja, hackad vitlök och hackad chili, och rulla filéerna i blandningen. Låt köttet vila i 10 minuter. Skiva upp köttet.

3

Rotfruktsbearnaise: Skala och skär rotfrukterna i bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ånga dem torra. Sjud vinäger och dragonstjälkar ett par minuter. Ta upp dragonen och hacka dragonbladen. Mosa rotfrukterna och tillsätt vinäger utan kvistar, hackad dragon och smör i bitar och blanda om. Smaka av med salt och peppar.

4

Bönor med fläsk: Skala och hacka ingefära och vitlök. Fräs baconet i en stekpanna med olja tills det börjar få färg. Lägg i vitlök, ingefära och haricots verts och fräs tills bönorna börjar mjukna. Salta och peppra.


Kommentar:
Har man övervägande morötter i såsen blir den vackert orange.

Scroll to Top