Kryddig kyckling

Du behöver 2 tsk ingefära riven färsk 1 msk gurkmeja 1 tsk kardemumma malen 2 msk curry 1 tsk salt 1 tsk socker saft av...

Du behöver

  • 2 tsk ingefära riven färsk
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • saft av 1 citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st burk kokosmjölk ca 400 ml
  • 1 msk kycklingfond
  • salt och peppar

Till servering:

basmatiris
sockerärter

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda färsk ingefära, kryddor, salt, socker, citronsaft och skalade, hackade vitlöksklyftor till en röra.

2
Dela kycklingfiléerna på längden och vänd runt i kryddröran. Lägg kycklingbitarna och kryddröran i en plastpåse och låt marinera i kyl i minst 6 timmar.

3
Bryn kycklingen i smör. Häll på kokosmjölk och sjud på svag värme i 15 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar. Servera med basmatiris och sockerärter.

Scroll to Top