Du behöver
- 2 tsk ingefära riven färsk
- 1 msk gurkmeja
- 1 tsk kardemumma malen
- 2 msk curry
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- saft av 1 citron
- 2 st vitlöksklyftor
- 600 g kycklingfilé
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st burk kokosmjölk ca 400 ml
- 1 msk kycklingfond
- salt och peppar
Till servering:
basmatiris
sockerärter
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda färsk ingefära, kryddor, salt, socker, citronsaft och skalade, hackade vitlöksklyftor till en röra.
2
Dela kycklingfiléerna på längden och vänd runt i kryddröran. Lägg kycklingbitarna och kryddröran i en plastpåse och låt marinera i kyl i minst 6 timmar.
3
Bryn kycklingen i smör. Häll på kokosmjölk och sjud på svag värme i 15 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar. Servera med basmatiris och sockerärter.