RECEPT FRÅN HJ

Kryddig korvplåt med sötpotatis

Mycket smak har korvplåten med sötpotatis, bönor och chorizo. Toppa med fetaost och picklad rödlök.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 900 g sötpotatis
  • 2 st morötter
  • 1 st stor zucchini
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 380 g svarta bönor
  • 800 g chorizo
  • 150 g fetaost
  • Picklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit 12 %
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Picklad rödlök: Skala löken och skiva den tunt. Blanda vatten, socker och ättika och rör så att sockret löses upp. Lägg ner löken och låt dra i 30 minuter.

2

Klyfta sötpotatisen och skär den i bitar. Skala morötterna och skär dem i bitar. Skär zucchinin i halvmånar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Kärna ur och tärna paprikorna.

3

Fördela samtliga grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Häll på olja, strö över persilja och blanda. Rosta strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

4

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Ta ut plåten och lägg på korv och bönor. Rosta vidare i ca 15 minuter.

5

Fördela smulad fetaost över plåten. Toppa med persilja och picklad rödlök.


Recept