Kryddig korvgryta med fetaostdipp

Vår kryddiga korvgryta värmer gott när höstmörkret faller. Servera med en krämig fetaostdipp och rostad potatis.

4 portioner

Du behöver

  • 6 kryddstarka korvar, t ex chorizo
  • smör eller margarin
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 gul lök
  • 3 potatisar
  • 2 små morötter
  • 1 paprika, gul eller orange
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 1 burk vita bönor, 400 g
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk grovhackad persilja

Fetaostdipp

2 dl crème fraîche
150 g fetaost
saft av ½ citron
2 msk finhackad persilja

Servering

Rostad potatis

Gör så här

1

Skiva korven tunt. Bryn den i smör i stekpanna. Ta upp korven och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

2

Finhacka löken. Skala och tärna potatisen och morötterna. Kärna ur och tärna paprikan.

3

Fräs lök och paprika blanka i olja i en stekgryta. Tillsätt morötter, potatis, korv, bacon, krossade tomater, vatten, tomatpuré och fond. Låt koka i 10 minuter.

4

Tillsätt vita bönor och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

5

Fetaostdipp: Blanda samtliga ingredienser.

6

Servering: Servera grytan med fetaostdipp och rostad potatis.

Scroll to Top