4 portioner
Du behöver
- 6 kryddstarka korvar, t ex chorizo
- smör eller margarin
- 140 g tärnat bacon
- 1 gul lök
- 3 potatisar
- 2 små morötter
- 1 paprika, gul eller orange
- 1 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- ½ dl tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 1 burk vita bönor, 400 g
- salt och svartpeppar
- 3 msk grovhackad persilja
Fetaostdipp
2 dl crème fraîche
150 g fetaost
saft av ½ citron
2 msk finhackad persilja
Servering
Rostad potatis
Gör så här
1
Skiva korven tunt. Bryn den i smör i stekpanna. Ta upp korven och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
2
Finhacka löken. Skala och tärna potatisen och morötterna. Kärna ur och tärna paprikan.
3
Fräs lök och paprika blanka i olja i en stekgryta. Tillsätt morötter, potatis, korv, bacon, krossade tomater, vatten, tomatpuré och fond. Låt koka i 10 minuter.
4
Tillsätt vita bönor och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
5
Fetaostdipp: Blanda samtliga ingredienser.
6
Servering: Servera grytan med fetaostdipp och rostad potatis.