RECEPT FRÅN HJ

Kryddig korvgryta med fetaostdipp

Vår kryddiga korvgryta värmer gott när höstmörkret faller. Servera med en krämig fetaostdipp och rostad potatis.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st kryddstarka korvar t ex chorizo
  • smör
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 st gul lök
  • 3 st potatisar
  • 2 st små morötter
  • 1 st paprika gul eller orange
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 1 burk vita bönor 400 g
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk grovhackad persilja
  • Fetaostdipp

  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g fetaost
  • saft av en halv citron
  • 2 msk finhackad persilja
  • Servering

  • Rostad potatis

Gör så här

1

Skiva korven tunt. Bryn den i smör i stekpanna. Ta upp korven och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

2

Finhacka löken. Skala och tärna potatisen och morötterna. Kärna ur och tärna paprikan.

3

Fräs lök och paprika blanka i olja i en stekgryta. Tillsätt morötter, potatis, korv, bacon, krossade tomater, vatten, tomatpuré och fond. Låt koka i 10 minuter.

4

Tillsätt vita bönor och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

5

Fetaostdipp: Blanda samtliga ingredienser.

6

Servering: Servera grytan med fetaostdipp och rostad potatis.


Recept