Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 1 msk rapsolja
- 200 g köttfärs
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl buljong valfri sort
- 1 st kanelstång
- 0.5 tsk chilipeppar eller sambal oelek
- 0.5 msk paprikapulver
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- salt peppar
- 75 g pasta t ex makaroner
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs lök, morot och palsternacka i en gryta med olja. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
2
Tillsätt tomatpuré, buljong, kanel, chili, paprikapulver, pressad vitlök och persilja, och koka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Koka pastan och låt den rinna av och lägg den i soppan. Koka upp soppan och ta bort kanelstången. Servera med bröd.