Kryddig höstsoppa

Du behöver 1 st gul lök 1 st morot 1 st palsternacka 1 msk rapsolja 200 g köttfärs 1 dl tomatpuré 3 dl buljong valfri...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g köttfärs
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 dl buljong valfri sort
  • 1 st kanelstång
  • 0.5 tsk chilipeppar eller sambal oelek
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • salt peppar
  • 75 g pasta t ex makaroner

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs lök, morot och palsternacka i en gryta med olja. Tillsätt färsen och fräs den smulig.

2
Tillsätt tomatpuré, buljong, kanel, chili, paprikapulver, pressad vitlök och persilja, och koka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan och låt den rinna av och lägg den i soppan. Koka upp soppan och ta bort kanelstången. Servera med bröd.

Scroll to Top