Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 tsk chiliflakes
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk fänkålsfrön
- smör
Beamajo
1 st schalottenlök
3 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
2 tsk dragon
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
2.5 dl rapsolja
1 msk hackad persilja
Tomatkompott
250 g cocktailtomater
0.5 st gul lök
1 tsk honung
6 st timjankvistar
1 msk olivolja
Servering
klyftpotatis
Ugn: 125° grillvärme
Gör så här
Beamajo: Skala och hacka löken. Koka lök, vinäger, vatten och dragon på svag värme tills 2 msk återstår. Sila och låt svalna.
Lägg äggulor, senap och reduktion i en matberedare. Tillsätt olja under mixning. Blanda i persilja och smaka av med salt.
Tomatkompott: Dela tomaterna i kvartar och lägg i en form. Skala och hacka löken och lägg i formen tillsammans med honung, timjan och olja. Krydda med salt och baka i ugnen i 20 minuter.
Putsa köttet. Stöt kryddorna i en mortel. Krydda köttet runt om med blandningen. Bryn köttet runt om i smör. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 65°, ca 15 minuter.
Servering: Skiva upp köttet. Servera med tomatkompott, beamajo och klyftpotatis.