Du behöver
- 350 g gulbetor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- rapsolja
- 2 tsk curry
- 1.5 l vatten
- 3 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl torkade röda linser
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk sambal oelek
- salt
Servera med
turkisk yoghurt
jordnötter
rostade kokoschips
strimlad röd chili
koriander
Gör så här
Skala och skär betorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i olja några minuter. Låt curryn fräsa med mot slutet.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock ca 10 minuter. Tillsätt linserna och fortsätt koka tills betor och linser är mjuka, ca 10 minuter.
Mixa soppan slät. Värm och smaka av med citronsaft, sambal oelek och salt.
Toppa soppan med en klick turkisk yoghurt, jordnötter, kokos, chili och koriander.