Krustader med räkfyllning

Hade ni glömt bort 70-talets paradförrätt, räkfyllda krustader? Vi är som elefanter, vi glömmer aldrig. Varsågoda ? förrätternas förrätt på nytt!!

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g

Fyllning:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vin torrt vitt
1 msk hummerfond
salt och peppar
500 g räkor med skal spara 12 till garnering
2 msk hackad dill

Garnera med:

12 st räkor
dill
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen. Sporra ut sex rundlar, exempelvis runt ett glaslock, som är ca 10 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med en “utstickare” i mitten på varje rundel, men inte ända igenom.

2
Picka smördegen i den innersta cirkeln, så att den inte höjer sig under gräddningen. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills krustaderna får fin färg. Låt svalna på galler.

3
Fyllning: Smält smör i en kastrull och strö över mjöl, och rör samman. Späd med grädde och vin under tiden såsen kokar upp och sjuder i 3 minuter. Smaksätt med fond, salt och peppar.

4
Skala räkorna och lägg ner nästan alla i såsen (spara 12 till garnering) tillsammans med dillen. Fyll krustaderna vid servering och garnera med räkor, dill och sallad.

Scroll to Top