RECEPT FRÅN HJ

Kruskavlade havrekakor

Baka våra dubbla havrekakor med ljuvlig chokladfyllning, för varför nöja sig med en kaka när man kan ta två på en gång och dessutom få något gott emellan dem?

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 60 minuter
35 stycken

Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1 msk vatten
  • Fyllning

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka smör, socker, mjöl, bakpulver och havregryn till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten och arbeta till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2

Kavla ut och krusa med kruskavel. Ta ut rundlar, ca 4 cm i diameter.

3

Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Låt kallna.

4

Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, kakao och vaniljsocker. Lägg ihop kakorna med kräm emellan.


Recept