Krossad örtpotatis i ugnen

Örterna går att variera efter tillgång och vad potatisen ska serveras till. Blir det ugnsstekt fisk passar dill och gräslök. Till grillat kött, kyckling eller något med Medelhavssmak passar timjan och oregano.

Du behöver

  • 1 kg fast potatis t ex Amandine
  • 4 msk finhackade färska örter
  • flingsalt
  • 4 msk olivolja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av. Lägg potatisen på en lätt oljad plåt.

2

Kryssa potatisen lätt med en kniv. Tryck till dem med baksidan av en träslev så att de krossas lätt. Krydda med örter och salt och droppa på olja.

3

Baka mitt i ugnen tills potatisen har fin färg och knaprigt skal, ca 20 minuter.

Scroll to Top