RECEPT FRÅN HJ

Krossad och bakad potatis med rom

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg småpotatisar
  • 1 dl olivolja + 1 msk smör
  • 4 dl smetana
  • 1 dl rödlök finhackad
  • 100 g rom valfri sort
  • Till servering:

  • citronbitar små, utan skal
  • dillvippor

Gör så här

1

Koka potatisen färdig med skalet på. Krossa med ett jämnt tryck potatisen med baksidan av en kastrull.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivolja och klicka ner smöret i en ugnsfast form. Lägg i de krossade potatisarna. Salta och peppra.

3

Tillaga i ugnen tills de blivit krispiga och gyllene i kanterna. Vänd på potatisen efter 10 minuter. Tillaga sedan i 20-30 minuter.

4

Klicka på Smetana, lök och rom. Dekorera med citron och dill


Kommentar:
Små lyxiga munsbitar som med fördel kan avnjutas i ett bett. Absolut godast med färskpotatis, men det har vi ju inte året runt. Då fungerar små delikatesspotatisar perfekt.

Recept