Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- påse småbladig sallad
- knippe rädisor
- 50 g valnötter
- 200 g gorgonzolaost
- cocktailtomater
Skånsk senapsdressing
3 msk skånsk senap
0.5 dl äppelcidervinäger
.5 tsk salt och 1 krm svartpeppar
1 dl rapsolja
2 msk finhackad dill
Gör så här
Tvätta, borsta och koka potatisen i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Låt potatisen svalna, krossa den lätt med en gaffel eller baksidan av en sked ner i en skål.
Bryt av basen på sparrisstjälkarna Koka sparrisen i lät saltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola genast av sparrisen i kallt vatten. Låt rinna av och dela i mindre bitar.
Skölj och ansa salladen, dela i mindre bitar. Skölj och ansa rädisorna, halvera eller kvarta dem. Grovhacka valnötterna.
Blanda samman senap med vinäger. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rapsolja, avsluta med att tillsätta finhackad dill. Rör om.
Blanda samman samtliga ingredienser till salladen utan osten. Smula ner halva mängden ost i salladen. Blanda om och tillsätt skånsk senapsdressing.
Strö över resterande ost och lite kryddgrönt.