Krossad färskpotatis, primörer och gorgonzolaost

Matig sallad som kan förberedas. Vänta med att hälla över dressingen till vid serveringen.

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • påse småbladig sallad
  • knippe rädisor
  • 50 g valnötter
  • 200 g gorgonzolaost
  • cocktailtomater

Skånsk senapsdressing

3 msk skånsk senap
0.5 dl äppelcidervinäger
.5 tsk salt och 1 krm svartpeppar
1 dl rapsolja
2 msk finhackad dill

Gör så här

1

Tvätta, borsta och koka potatisen i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Låt potatisen svalna, krossa den lätt med en gaffel eller baksidan av en sked ner i en skål.

2

Bryt av basen på sparrisstjälkarna Koka sparrisen i lät saltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola genast av sparrisen i kallt vatten. Låt rinna av och dela i mindre bitar.

3

Skölj och ansa salladen, dela i mindre bitar. Skölj och ansa rädisorna, halvera eller kvarta dem. Grovhacka valnötterna.

4

Blanda samman senap med vinäger. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rapsolja, avsluta med att tillsätta finhackad dill. Rör om.

5

Blanda samman samtliga ingredienser till salladen utan osten. Smula ner halva mängden ost i salladen. Blanda om och tillsätt skånsk senapsdressing.

6

Strö över resterande ost och lite kryddgrönt.

Scroll to Top