Kronärtskocksgratäng

Du behöver 3 dl quinoa 2 st kronärtskockshjärtan burkar 2 st paprika röd och gul 200 g champinjoner 1 st schalottenlök 2 msk smör salt...

Du behöver

  • 3 dl quinoa
  • 2 st kronärtskockshjärtan burkar
  • 2 st paprika röd och gul
  • 200 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • salt peppar
  • 2 dl crème fraîche paprika och chilismak
  • 2 dl ost riven lagrad

Servera med:

sallad med paprika
surdegsbaguette

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka quinoan. Bred ut den i botten på en smord ugnsform.

2
Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Dela dem och lägg dem på quinoan.

3
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ansa och dela svampen. Skala och skiva löken. Fräs paprika, svamp och lök i en stekpanna med smör, ca 3 minuter. Tillsätt crème fraiche och bred blandningen över kronärtskockshjärtana. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad med paprika och baguette.

Scroll to Top