RECEPT FRÅN HJ

Kronärtskocksgratäng

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl quinoa
  • 2 st kronärtskockshjärtan burkar
  • 2 st paprika röd och gul
  • 200 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • salt peppar
  • 2 dl crème fraîche paprika och chilismak
  • 2 dl ost riven lagrad
  • Servera med:

  • sallad med paprika
  • surdegsbaguette
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka quinoan. Bred ut den i botten på en smord ugnsform.
2
Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Dela dem och lägg dem på quinoan.
3
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ansa och dela svampen. Skala och skiva löken. Fräs paprika, svamp och lök i en stekpanna med smör, ca 3 minuter. Tillsätt crème fraiche och bred blandningen över kronärtskockshjärtana. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad med paprika och baguette.

Recept