Kronärtskocks-sallad

En god sallad med bland annat kronärtskockshjärtan och advokado. Serveras med en god dressing med smak av chilisås och vitlök.

Du behöver

  • 1 st romansallad
  • 1 bitar gurka ca 150 g
  • 1 pkt sparris djupfrysta
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan
  • 1 st avokado
  • pressad citronsaft

Dressing:

1 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
0.75 dl chilisås av ketchuptyp
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Dela salladen i mindre bitar. Tärna gurkan. Koka sparrisen enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av och kallna. Dela den i mindre bitar. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i mindre bitar. Skala och kärna ur avokadon. Skär den i klyftor och droppa lite pressad citronsaft över.

2
Blanda sallad, gurka, sparris och kronärtskockshjärtan i en skål. Lägg avokadoklyftorna överst.

3
Rör samman majonnäs, crème fraiche och chilisås till dressingen. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.

Scroll to Top