Du behöver
- 1 st romansallad
- 1 bitar gurka ca 150 g
- 1 pkt sparris djupfrysta
- 1 st burk kronärtskockshjärtan
- 1 st avokado
- pressad citronsaft
Dressing:
1 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
0.75 dl chilisås av ketchuptyp
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Dela salladen i mindre bitar. Tärna gurkan. Koka sparrisen enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av och kallna. Dela den i mindre bitar. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i mindre bitar. Skala och kärna ur avokadon. Skär den i klyftor och droppa lite pressad citronsaft över.
2
Blanda sallad, gurka, sparris och kronärtskockshjärtan i en skål. Lägg avokadoklyftorna överst.
3
Rör samman majonnäs, crème fraiche och chilisås till dressingen. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.