Krispig potatissallad

Du behöver 2 kg färskpotatis 1 st rödlök 5 st salladslökar 150 g sockerärter Dressing: 0.5 dl rödvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk olivolja 2...

Du behöver

  • 2 kg färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 5 st salladslökar
  • 150 g sockerärter

Dressing:

0.5 dl rödvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
0.5 dl hackad persilja
salt och peppar

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Skala, dela och skiva löken tunt. Skiva salladslöken. Ansa sockerärterna och koka dem 1 minut i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten.

2

Blanda samman vinäger, olja, senap, persilja, salt och peppar i en stor skål. Blanda i potatisen och låt den kallna.

3

Vänd ner sockerärter, lök och salladslök. Servera.

Scroll to Top