Kreolskans gryta

Du behöver fläskfilé ca 900 g 3 st kabanosskorv 1 st vitlöksklyfta 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1...

Du behöver

  • fläskfilé ca 900 g
  • 3 st kabanosskorv
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk mejram
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl cornichons små inlagda gurkor
  • 1 dl oliver delade svarta
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • salt svartpeppar

Servera med:

kokt ris
sallad

Gör så här

1
Putsa och skär köttet i ca 2 1/2 cm tjocka skivor. Platta till köttskivorna och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med brynt smör. Skär korvar-na i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Bryn korv och vitlök tillsammans med köttet. Lägg över i en gryta.

2
Sikta över mjölet och späd med vatten och grädde. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek och fond och rör om. Koka upp och tillsätt mejram, syltlök, cornichons och svarta oliver. Låt sjuda i 10 minuter.

3
Dela, kärna ur och skiva paprikorna och tillsätt mot slutet av tillagningstiden. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt ris och sallad.

Scroll to Top