Du behöver
- fläskfilé ca 900 g
- 3 st kabanosskorv
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk mejram
- 1 dl syltlök
- 1 dl cornichons små inlagda gurkor
- 1 dl oliver delade svarta
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- salt svartpeppar
Servera med:
kokt ris
sallad
Gör så här
1
Putsa och skär köttet i ca 2 1/2 cm tjocka skivor. Platta till köttskivorna och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med brynt smör. Skär korvar-na i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Bryn korv och vitlök tillsammans med köttet. Lägg över i en gryta.
2
Sikta över mjölet och späd med vatten och grädde. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek och fond och rör om. Koka upp och tillsätt mejram, syltlök, cornichons och svarta oliver. Låt sjuda i 10 minuter.
3
Dela, kärna ur och skiva paprikorna och tillsätt mot slutet av tillagningstiden. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt ris och sallad.