Du behöver
- 1/2-1 kg räkor
- 4 st lökar medelstora gula
- 2 st vitlöksklyftor
- 50 g margarin eller olja
- 5 dl ris
- 12 dl hönsbuljong (tärning)
- 2 st röda paprikor
- 2 st kyckling grillade
- 500 g skinka eller kassler
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm kajennpeppar
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Fräs löken mjuk i fett i en större kastrull. Lägg i riset och låt det fräsa med en stund.
3
Häll i buljongen och sjud riset under lock i ca 20 minuter eller den tid som det står på förpackningen.
4
Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Ansa och strimla paprikan. Tärna eller strimla köttet och skinkan. Blanda ner det i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
5
Smaksätt med paprikapulver och kajenn. Blanda till sist ner räkorna. Bjud rätten genast.
Så här gör du jambalayan snabbare: Köp färdigskalade räkor, strimlad paprika på burk och benfritt kycklingkött, t ex kycklingfilé.