Kreolsk jambalaya

En "allt-i-ett-rätt" är alltid bekväm att bjuda på.

Du behöver

  • 1/2-1 kg räkor
  • 4 st lökar medelstora gula
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g margarin eller olja
  • 5 dl ris
  • 12 dl hönsbuljong (tärning)
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st kyckling grillade
  • 500 g skinka eller kassler
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Skala och hacka lök och vitlök.

2
Fräs löken mjuk i fett i en större kastrull. Lägg i riset och låt det fräsa med en stund.

3
Häll i buljongen och sjud riset under lock i ca 20 minuter eller den tid som det står på förpackningen.

4
Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Ansa och strimla paprikan. Tärna eller strimla köttet och skinkan. Blanda ner det i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.

5
Smaksätt med paprikapulver och kajenn. Blanda till sist ner räkorna. Bjud rätten genast.


Kommentar:
Så här gör du jambalayan snabbare: Köp färdigskalade räkor, strimlad paprika på burk och benfritt kycklingkött, t ex kycklingfilé.

Scroll to Top