Krämig soppa med cannellinibönor

Kantarellsoppa med italiensk touch. Parmesankexen är goda att servera till soppan, annars passar det också bra att strö lite grovriven parmesanost över soppan, tillsammans med den övriga toppingen.

Du behöver

  • 1 l rensade kantareller
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 msk repade timjanblad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 burk cannellinibönor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk pressad citron
  • salt och nymald svartpeppar

Servera med

olivolja
hackad gräslök
timjanblad
parmesankex

Gör så här

1

Dela kantarellerna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek kantareller, lök och vitlök i olivolja tills vätskan kokat in. Blanda i timjan mot slutet.

2

Tillsätt buljongen. Koka under lock cirka 15 minuter.

3

Skölj bönorna och låt rinna av. Tillsätt bönor och crème fraiche. Fortsätt koka cirka 5 minuter.

4

Mixa hälften av soppan slät. Häll tillbaka allt i kastrullen. Värm och tillsätt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Häll upp soppan och ringla över lite olivolja. Strö på gräslök och timjanblad.

Scroll to Top