Du behöver
- 1 l rensade kantareller
- gul lök
- vitlöksklyftor
- olivolja
- 2 msk repade timjanblad
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 burk cannellinibönor
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 tsk pressad citron
- salt och nymald svartpeppar
Servera med
olivolja
hackad gräslök
timjanblad
parmesankex
Gör så här
Dela kantarellerna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek kantareller, lök och vitlök i olivolja tills vätskan kokat in. Blanda i timjan mot slutet.
Tillsätt buljongen. Koka under lock cirka 15 minuter.
Skölj bönorna och låt rinna av. Tillsätt bönor och crème fraiche. Fortsätt koka cirka 5 minuter.
Mixa hälften av soppan slät. Häll tillbaka allt i kastrullen. Värm och tillsätt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan och ringla över lite olivolja. Strö på gräslök och timjanblad.