RECEPT FRÅN HJ

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Av . Foto: Pelle Bergström och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grötris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g fryst bladspenat
  • 70 g grana padano
  • salt och svartpeppar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g rökt skinka

Gör så här

1

Koka upp vatten med buljongtärningar, håll buljongen varm. Fräs vitlöken i olja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt riset och fräs någon minut under omrörning. Häll på vinet och låt det koka in i riset.

2

Sänk värmen och späd med buljongen, lite i taget. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna. Vänd ner spenaten med det sista av buljongen och därefter den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

3

Stek svampen i smör, vitlök och timjan på hög värme till fin färg. Stek hastigt skinkskivorna på hög värme i samma panna. Servera risotton med svampen och skinkan.


Recept