Krämig räkpuck med räkrom

Du behöver 4 skiva lantbröd Fyllning: 500 g räkor med skal 2 msk majonnäs 2 msk crème fraîche 2 msk hackad dill salt och peppar...

Du behöver

  • 4 skiva lantbröd

Fyllning:

500 g räkor med skal
2 msk majonnäs
2 msk crème fraîche
2 msk hackad dill
salt och peppar

Garnera med:

4 msk räkrom eller löjrom
dillkvistar

Gör så här

1
Rosta brödskivorna i brödrosten. Ta ut rundlar med en ut-stickare/mått som är ca 5 cm i diameter.

2
Fyllning: Om det finns rom på räkorna, skrapa loss den och spara till garnering. Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Sätt utstickaren över brödrundeln och lägg i 1/4 av fyllningen och tryck till. Lossa utstickaren och gör likadant med de övriga rundlarna. Garnera med en sked rom och dillkvist.

Scroll to Top