RECEPT FRÅN HJ

Krämig och lyxig smörgåstårta

En lyxig smörgåstårta att bjuda på buffébordet eller servera till tolvslaget tillsammans med champagne eller mousserande vin.

Foto: Fredrik Birkler

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 12 skiva landgångsbröd vitt
  • Fyllning 1:

  • 1 st tonfisk burk
  • 1.5 dl majonnäs
  • 4 msk kaviar typ Kalles kaviar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • svartpeppar
  • Fyllning 2:

  • 2 st hårdkokta ägg
  • 400 g räkor med skal
  • 0.75 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk hackad gräslök
  • Garnering:

  • majonnäs ca 1 dl lätt
  • dillkvistar och hackad dill
  • 1 st citron
  • 1 bitar gurka
  • 4.5 st hårdkokta ägg
  • 0.5 st kaviar liten burk svart
  • 200 g laxfilé rökt
  • 600 g räkor med skal
  • lime skivad
  • Det här behövs för 10-12 bitar:

Gör så här

1
Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta.
2
Låt tonfisken till fyllning 1 rinna av. Mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kaviar och citronsaft. Smaka av med lite svartpeppar.
3
Skala äggen till fyllning 2 och hacka dem. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Rör samman crème fraiche med majonnäs. Tillsätt ägg, räkor och gräslök.
4
Lägg samman tre skivor till botten. Bred över hälften av fyllning 1. Täck med tre nya brödskivor på andra leden.
5
Bred fyllning 2 över brödskivorna och täck med tre nya skivor på samma håll som den första bottnen.
6
Bred över resterande fyllning 1 och täck med de sista brödskivorna.
7
Bred majonnäs över och runt om hela smörgåstårtan. Garnera kanten med hackad dill och sedan citron och gurkskivor. Skiva äggen och lägg dem som en krans runtom. Strö över lite svart kaviar. Gör små rosor av laxen och sätt dem i äggkransen. Skala räkorna och lägg dem i mitten. Garnera med dillkvistar och limeskivor.

Recept