RECEPT FRÅN HJ

Krämig ­midsommarsill

Den krämiga midsommarsillen görs snabbt och lätt med 5-minuterssill och smaksätts med rödlök, persilja och gräslök.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 2 pkt femminuterssill á 420 gram
  • 2 st kokta ägg
  • 0.5 st rödlök
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 msk skuren gräslök
  • salt och peppar
  • Garnering

  • rödlök
  • persilja
  • gräslök

Gör så här

1

Låt sillfiléerna rinna av och skiva dem. Skala och hacka äggen och skala och finhacka löken.

2

Blanda crème fraiche, majonnäs, hackade ägg, lök, persilja och gräslök och krydda med salt och peppar.

3

Vänd ner sillen och låt dra en stund, gärna över natten.

4

Garnering: Toppa med rödlök, persilja och gräslök.


Recept