RECEPT FRÅN HJ

Krämig laxpasta med dill och citron

Av . Foto: Fabian Björnstjerna, Eva Hildén, Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 320 g pasta
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 st citron Finrivet skal och saft
  • 200 g fryst laxfilé
  • 10 g fryst dill
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 200 g zucchini Tunt hyvlad
  • citronklyftor Till servering

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackning.

2

Låt grädden sjuda tills den tjocknat, ca 10 min.

3

Tillsätt citronskal och citronsaft av en halv citron.

4

Skär laxen i mindre bitar och lägg ner i såsen, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt dill och smaka av med salt och svartpeppar.

5

Blanda pastan med såsen och toppa med tunt hyvlad zucchini.

6

Servering: Servera med citronklyftor.


Kommentar:
En krämig och god fiskrätt som är enkel att laga. Perfekt för lite fisklyx mitt i veckan!

Recept