4 portioner
Du behöver
- 4 laxfiléer 175 g styck
- 500 g oskalade räkor
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vatten
- ½ smulad fiskbuljongtärning
- ¾ dl hackad dill
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 150 g haricots verts
- 250 g gröna ärter
- ärtskott
- citronskivor
Serveras med
pressad potatis
Ugn: 225°
Gör så här
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala räkorna. Tag undan halva mängden till topping.
Koka samman crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och hackad dill.
Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten, häll av vattnet.
Putsa laxen och fördela bitarna tillsammans med bönorna i en smord eldfast form. Toppa med räkor. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 12–15 minuter.
Under tiden så pressar du potatisen. Koka också de gröna ärterna enligt förpacknings anvisningar.
Tag ut gratängen och toppa med kokta ärter, resterande räkor, ärtskott och citronskivor.