RECEPT FRÅN HJ

Krämig kycklingpaj med brie

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 2 st rullar kyld smördeg
  • Fyllning:

  • 1 st purjolök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 100 g brieost
  • 1 st ägg
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Fyllning: Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök mjuk i smör i stekpanna. Skär kycklingen i 2 cm tärningar och låt fräsa med löken ett par minuter.

2

Tillsätt vin, vatten och fond och koka i 5 minuter. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Rör i persilja. Låt svalna något.

3

Rulla ut smördegen och lägg ett ark i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg i fyllningen och skiva brieosten och lägg ovanpå.

4

Lägg den andra smördegen över fyllningen och tryck till kanterna. Skär snitt med två centimeters mellanrum i degen. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter tills den fått fin färg. Låt pajen vila i 10 minuter före servering. Servera med sallad.


Recept