Krämig kycklingpaj med brie

Du behöver 2 st rullar kyld smördeg Fyllning: 1 st purjolök 3 st vitlöksklyftor 25 g smör 400 g kycklingfilé 1 dl vitt vin 1...

Du behöver

  • 2 st rullar kyld smördeg

Fyllning:

1 st purjolök
3 st vitlöksklyftor
25 g smör
400 g kycklingfilé
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk majsstärkelse
salt och peppar
1 dl hackad persilja
100 g brieost
1 st ägg

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Fyllning: Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök mjuk i smör i stekpanna. Skär kycklingen i 2 cm tärningar och låt fräsa med löken ett par minuter.

2

Tillsätt vin, vatten och fond och koka i 5 minuter. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Rör i persilja. Låt svalna något.

3

Rulla ut smördegen och lägg ett ark i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg i fyllningen och skiva brieosten och lägg ovanpå.

4

Lägg den andra smördegen över fyllningen och tryck till kanterna. Skär snitt med två centimeters mellanrum i degen. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter tills den fått fin färg. Låt pajen vila i 10 minuter före servering. Servera med sallad.

Scroll to Top