Du behöver

  • 4 dl ris
  • 0.5 msk olja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g zucchini
  • 100 g champinjoner
  • gul lök
  • 3 dl vatten
  • kycklingbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • Toppa med

  • strimlade sockerärter

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra.

2

Bryn zucchini, svamp och lök i en kastrull. Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt sjuda 5–10 minuter.

3

Mixa såsen slät och lägg tillbaka kycklingen. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Toppa grytan med sockerärtor, de behöver inte förvällas, vid servering.


Recept