Krämig kycklinggratäng med mango och chili

Kycklingen läggs i en ljuvlig sås gjord på bland annat mango chutney, sambal oelek och grädde. Servera med ris och sallad för en busenkel middag. Anpassa mängden sambal oelek beroende på hur starkt du vill ha det.

4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 dl riven ost

Servera med:

ris
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Salta och peppra. Stek kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg över i en ugnsform.

2

Ansa och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och soja, och koka upp. Häll såsen över kycklingen.

3

Strö över cashewnötter, delade tomater och ost, och gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.

Scroll to Top