Du behöver
- 1 st purjolök
- 0.5 st fänkålsstånd
- 2 st morötter
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1 l fiskbuljong
- 1 st tomater burk hela
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st saffran ark
- 0.5 tsk basilika
- 0.5 tsk timjan
- 400 g fisktärningar (torsk, lax och sej)
- 1.5 dl vispgrädde
- 20 st räkor
- 1 st musslor burk
Det här behövs till 4–6 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva fänkålen. Dela skivorna. Skala och skär morötterna i stavar.
2
matfett, utan att de får färg, i en stor kastrull. Späd med vin, buljong och tomater. Tillsätt pressad vitlök, basilika, saffran och timjan.
3
Låt allt småputtra under lock ca 15 minuter. Tillsätt fisken och låt soppan sjuda i ytterligare ca 5 minuter.
4
Vispa grädden till skum. Rör ner det försiktigt i soppan. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Rör ner räkor och musslor i soppan. Låt nu allt bli genomvarmt, men inte koka. Klart!