Kräftcheesecake med stenbitsrom

Du behöver Botten: 200 g kavring 100 g smör Fyllning: 5 st gelatinblad 0.5 st rödlök 0.5 dl hackad dill 400 g färskost 3 dl...

Du behöver

Botten:

200 g kavring
100 g smör

Fyllning:

5 st gelatinblad
0.5 st rödlök
0.5 dl hackad dill
400 g färskost
3 dl crème fraîche
3 msk storkornig stenbitsrom
170 g kräftstjärtar
1.5 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Garnera med: kräftstjärtar, gräslök, dill och citron

Gör så här

1

Mixa brödet till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, klädd med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen under tiden fyllningen görs.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Skala och hacka löken fint.

3

Blanda dill, lök, färskost och crème fraiche. Hacka hälften av kräftstjärtarna grovt och blanda i.

4

Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Blanda ner lite av fyllningen i kastrullen och rör om. Rör ner i resten av fyllningen och blanda väl. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5

Häll smeten i formen. Låt stå kallt i minst 5 timmar, gärna över natten. Garnera med resten av kräftstjärtarna, gräslök, dill och citron.

Scroll to Top