RECEPT FRÅN HJ

Krabbelurer med hallon

Små, fluffiga plättar som är goda till sommarfika. Äts med bär och en kopp kaffe till kanske.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl mjölk
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • florsocker

Gör så här

1

Vispa ägg och socker tills det är pösigt. Blanda i mjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör till en slät smet.

2

Stek små plättar i smör i plättjärn, klicka i ca 1 msk smet till varje krabbelur. Stek på medelvärme ett par minuter per sida tills de är pösiga.

3

Strö över florsocker och servera med bär och eventuellt vispad grädde.


Recept