Krabbelurer

Krabbelurer ? smaka bara på namnet... Underbart goda när de är nystekta och puffiga. Servera dem antingen som dessert efter en lättare middag eller till kaffet som eftermiddagsfika!

Du behöver

  • 100 g hallon färska eller lätt tinade
  • 100 g blåbär färska eller lätt tinade
  • 2 msk socker
  • 1 st lime
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl mjölk
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • smör eller margarin till stekning

Servera med:

socker
grädde ev vispad

Gör så här

1
Blanda hallon, blåbär och socker. Tvätta limen väl och riv limeskalet över bären och rör om försiktigt. Låt stå och dra i 15 minuter.

2
Vispa ägg och socker tills det är pösigt. Blanda i mjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör till en slät smet.

3
Smält smör i en stekpanna och klicka i ca 1 msk smet som får flyta ut lite. Stek krabbelurerna på medelvärme, ett par minuter per sida tills de är pösiga.

4
Strö över socker och servera med bär och eventuellt vispad grädde.

Scroll to Top