Du behöver
- 100 g hallon färska eller lätt tinade
- 100 g blåbär färska eller lätt tinade
- 2 msk socker
- 1 st lime
- 2 st ägg
- 1.5 dl socker
- 1.5 dl mjölk
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk vaniljsocker
- smör eller margarin till stekning
Servera med:
socker
grädde ev vispad
Gör så här
1
Blanda hallon, blåbär och socker. Tvätta limen väl och riv limeskalet över bären och rör om försiktigt. Låt stå och dra i 15 minuter.
2
Vispa ägg och socker tills det är pösigt. Blanda i mjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör till en slät smet.
3
Smält smör i en stekpanna och klicka i ca 1 msk smet som får flyta ut lite. Stek krabbelurerna på medelvärme, ett par minuter per sida tills de är pösiga.
4
Strö över socker och servera med bär och eventuellt vispad grädde.