Köttfärssoppa med basilika

Du behöver 150 g nötfärs 1 st purjolök dm 1 st vitlöksklyfta 2 tsk matfett 1 st morot 75 g spetskål 5 dl köttbuljong eller...

Du behöver

  • 150 g nötfärs
  • 1 st purjolök dm
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk matfett
  • 1 st morot
  • 75 g spetskål
  • 5 dl köttbuljong eller 1 kapsel
  • 2 dl tomater passerade
  • 0.5 msk basilika hackad färsk
  • salt svartpeppar

Servera med:

2 msk persilja hackad
bröd grovt med ost

Gör så här

1
Fräs nötfärs, skivad purjolök och hackad vitlök i en gryta med matfett. Riv moroten grovt och strimla spetskålen, och rör ner. Tillsätt buljong och tomater, och låt koka upp.

2
Krydda med basilika, salt och peppar. Låt soppan sjuda på medelvärme, ca 10 minuter. Smaka av. Strö över persilja och servera soppan med bröd och ost.

Scroll to Top