Köttfärssås i öl (av Tuija I Göteborg)

Detta recept fick jag av en manlig vän på 70 talet. Jag serverar den gärna till mina gäster För den är så god och framför allt annorlunda!

Du behöver

  • 2 st flaskor öl mörk, helst porter
  • 33 cl äppelcider
  • 1 st lök stor
  • vitlök efter smak
  • 1 msk paprikapulver ca, stark
  • 2 msk tomatpuré 2-3 matskedar
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • 2 st buljongtärningar ca2

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med att steka löken och paprikapulvret utan att det tar färg i kastrull som du skall koka i.
Tillsätt ölen och cidern och koka upp.

2
Lägg i buljongtärningarna,tomatpuren,pressade vitlöken.Rör om.

3
Tillsätt den råa färsen genom att smula i den i den kokande såsen.
Nu skall detta koka i 11/2-2timmar.
rör om för att få köttfärsen så smulig som möjligt!

4
Servera med spaghetti…
såsen skall vara ganska tjock,så koka den gärna utan lock stundvis så vätskan kokar bort!

Scroll to Top