Du behöver
- 2 st flaskor öl mörk, helst porter
- 33 cl äppelcider
- 1 st lök stor
- vitlök efter smak
- 1 msk paprikapulver ca, stark
- 2 msk tomatpuré 2-3 matskedar
- salt
- svartpeppar grovmalen
- 2 st buljongtärningar ca2
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med att steka löken och paprikapulvret utan att det tar färg i kastrull som du skall koka i.
Tillsätt ölen och cidern och koka upp.
Tillsätt ölen och cidern och koka upp.
2
Lägg i buljongtärningarna,tomatpuren,pressade vitlöken.Rör om.
3
Tillsätt den råa färsen genom att smula i den i den kokande såsen.
Nu skall detta koka i 11/2-2timmar.
rör om för att få köttfärsen så smulig som möjligt!
Nu skall detta koka i 11/2-2timmar.
rör om för att få köttfärsen så smulig som möjligt!
4
Servera med spaghetti…
såsen skall vara ganska tjock,så koka den gärna utan lock stundvis så vätskan kokar bort!
såsen skall vara ganska tjock,så koka den gärna utan lock stundvis så vätskan kokar bort!