RECEPT FRÅN HJ

Köttfärssås i öl (av Tuija I Göteborg)

Detta recept fick jag av en manlig vän på 70 talet. Jag serverar den gärna till mina gäster För den är så god och framför allt annorlunda!

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 st flaskor öl mörk, helst porter
  • 33 cl äppelcider
  • 1 st lök stor
  • vitlök efter smak
  • 1 msk paprikapulver ca, stark
  • 2 msk tomatpuré 2-3 matskedar
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • 2 st buljongtärningar ca2
  • Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med att steka löken och paprikapulvret utan att det tar färg i kastrull som du skall koka i. Tillsätt ölen och cidern och koka upp.
2
Lägg i buljongtärningarna,tomatpuren,pressade vitlöken.Rör om.
3
Tillsätt den råa färsen genom att smula i den i den kokande såsen. Nu skall detta koka i 11/2-2timmar. rör om för att få köttfärsen så smulig som möjligt!
4
Servera med spaghetti... såsen skall vara ganska tjock,så koka den gärna utan lock stundvis så vätskan kokar bort!

Recept