RECEPT FRÅN HJ

Köttfärsrulle

En klassiker hos mig där fyllningen varieras. Byt ut köttfärsen mot räk-stuvning om så önskas.

Okänd
10 portioner

Du behöver

    Pannkaka:

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • Fyllning:

  • 1 st gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk smör eller margarin
  • 200 g champinjoner
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraîche
  • salt peppar
  • 1 dl riven ost
  • Ugn: 200°/225°

Gör så här

1
Pannkaka: Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull och värm under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullens kant.
2
Ta kastrullen från värmen och vispa i ett ägg i taget med elvisp. Vispa ett par minuter. Bred ut smeten i långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Grädda på 200º i 20 minuter. Vänd upp pannkakan på bakplåtspapper.
3
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs färs och lök i en stekpanna med smör. Ansa och skiva svampen och låt den fräsa med ett par minuter. Rör i chilisås, mjöl och crème fraiche. Koka upp och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred köttfärssåsen över pannkakan och rulla ihop från långsidan. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter.

Recept