Köttfärsrulle

En klassiker hos mig där fyllningen varieras. Byt ut köttfärsen mot räk-stuvning om så önskas.

Du behöver

Pannkaka:

125 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 st ägg

Fyllning:

1 st gul lök
500 g köttfärs
2 msk smör eller margarin
200 g champinjoner
0.5 dl chilisås
1 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
salt peppar
1 dl riven ost

Ugn: 200°/225°

Gör så här

1
Pannkaka: Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull och värm under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullens kant.

2
Ta kastrullen från värmen och vispa i ett ägg i taget med elvisp. Vispa ett par minuter. Bred ut smeten i långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda på 200º i 20 minuter. Vänd upp pannkakan på bakplåtspapper.

3
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs färs och lök i en stekpanna med smör. Ansa och skiva svampen och låt den fräsa med ett par minuter. Rör i chilisås, mjöl och crème fraiche. Koka upp och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred köttfärssåsen över pannkakan och rulla ihop från långsidan. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter.

Scroll to Top