Köttfärspizza utan botten

Du behöver 500 g nötfärs 1 st ägg 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk oregano 1 tsk salt 1 krm peppar Topping: 1 st paprika...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Topping:

1 st paprika gul
100 g champinjoner färska
1 st burk kronärtskockshjärtan 400 g
2 dl färdig tomatsås
1 st mozzarella
1 dl svarta oliver
2 msk olivolja
flingsalt
nymald peppar

Garnera med:

rucola

Ugn: 225º

Gör så här

1
Blanda samman färs, ägg, vitlök, oregano, salt och peppar. Platta ut i en långpanna med bakplåtspapper.

2
Skiva paprikan och champinjonerna, och dela kronärtskockorna. Bred tomatsåsen över färsen.

3
Fördela grönsaker, skivad mozzarella och oliver över tomatsåsen. Ringla på olivolja och krydda med salt och peppar.

4
Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter. Garnera med rucola.

Scroll to Top