Köttfärspizza

Du behöver Deg: 25 g jäst 2.5 dl Ljummet vatten 2 msk olivolja 4 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl salt Fyllning: 1 st gul lök...

Du behöver

Deg:

25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
2 msk olivolja
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
salt

Fyllning:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
300 g blandfärs
1 st paprika gul och 1 orange
2 st tomater
1 st burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt peppar
1 dl ost fint riven mager

Tillbehör:

pizzasallad

Ugn: 225

Gör så här

1
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa ca 45 minuter.

2
Hacka lök och vitlök. Fräs det i olivoljan. Tillsätt färsen och låt den ta färg. Hacka paprika och tomater grovt och rör ner dessa i färsen. Häll över krossade tomater. Smaksätt med oregano, basilika, salt och peppar. Låt det puttra ca 8-10 minuter.

3
Tag upp degen och kavla ut den på en bakplåt (till en eller flera pizzor), använd gärna bakplåtspapper. Fördela köttfärssåsen. Strö över osten. Sätt in pizzan i den förvärmda ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top