Köttfärspaj med paprika och bacon

En matig paj där skalet fylls med köttfärs, bacon och paprika. Toppa med riven ost och servera pajen med en krispig sallad. Gott till både fest och vardag!

6 portioner

Du behöver

Pajskal

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

140 g bacon
300 g köttfärs
1 msk smör
1 röd paprika
1 orange paprika
2 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche paprika
1 dl grädde
4 ägg
salt och peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajskal: Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Låt vila i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.

2

Fyllning: Strimla baconet och fräs i stekpanna. Lägg i smöret bland baconet och fräs färsen smulig. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och låt fräsa med ett par minuter. Lägg över i det förgräddade pajskalet.

3

Strö över ost. Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.

Scroll to Top