6 portioner
Du behöver
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
140 g bacon
300 g köttfärs
1 msk smör
1 röd paprika
1 orange paprika
2 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche paprika
1 dl grädde
4 ägg
salt och peppar
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Pajskal: Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Låt vila i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Strimla baconet och fräs i stekpanna. Lägg i smöret bland baconet och fräs färsen smulig. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och låt fräsa med ett par minuter. Lägg över i det förgräddade pajskalet.
Strö över ost. Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.