Köttfärslimpa med paprikasallad

Välj mild eller stark ajvar relish beroende på hur het du vill ha paprikasal-laden!

Du behöver

  • 0.75 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • salt och peppar
  • 2 msk lök riven gul
  • 1 st ägg

Paprikasallad:

1 st paprika gul
1 st röd paprika
1 dl ajvar relish

Servera med:

potatishalvor rostade

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, lök och ägg och blanda till en jämn smet. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnsfast form. Tillaga i ugnen i 45 minu-ter.

2
Paprikasallad: Dela, kärna ur och strimla paprikorna och blanda med ajvar relish. Krydda med salt och peppar. Lägg paprikasalladen bredvid köttfärslimpan när det är 10 minuter kvar av tillagningstiden. Vid servering lägg paprikasalladen ovanpå köttet och servera med rostade potatishalvor.

Scroll to Top