Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2 msk smör
- gul lök
- vitlöksklyftor
- 1 burk hela tomater
- 1.5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 3 msk finhackad persilja
- .5 dl ajvar relisch
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- cocktailtomater
Garnering
kryddgrönt
Tomattärningar
Gör så här
Hetta upp matfettet och fräs färsen smulig.
Skala och finhacka lök och vitlök vänd ner i färsen och stek vidare.
Tillsätt hela tomater, vatten, fond och ajvar relisch. Smaka av med salt och peppar, späd med ytterligare vatten om det behövs.
Strö över persilja och låt allt koka samman i ca 10 minuter. Halvera tomaterna och vänd ner i grytan.
Garnera med kryddgrönt och tomattärningar, servera grytan tillsammans med klyftpotatis, ris eller kokt potatis.