RECEPT FRÅN HJ

Köttfärsgryta med smak av ajvar relisch

Ajvar som är en paprikaröra är en perfekt smaksättare i många rätter, här tillsammans med köttfärs och tomater. Blandningen finns i olika styrkor så var uppmärksam när ni inhandlar er blandning.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 msk smör
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk finhackad persilja
  • .5 dl ajvar relisch
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • cocktailtomater
  • Garnering

  • kryddgrönt
  • Tomattärningar

Gör så här

1

Hetta upp matfettet och fräs färsen smulig.

2

Skala och finhacka lök och vitlök vänd ner i färsen och stek vidare.

3

Tillsätt hela tomater, vatten, fond och ajvar relisch. Smaka av med salt och peppar, späd med ytterligare vatten om det behövs.

4

Strö över persilja och låt allt koka samman i ca 10 minuter. Halvera tomaterna och vänd ner i grytan.

5

Garnera med kryddgrönt och tomattärningar, servera grytan tillsammans med klyftpotatis, ris eller kokt potatis.


Recept