Köttfärsgryta med pasta

Du behöver 400 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st purjolök 2 st morötter 1 st burk krossade tomater 500 g 1 dl...

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 1 st burk krossade tomater 500 g
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk oregano torkad
  • salt peppar
  • 300 g pastafjärilar
  • 1 st röd paprika

Servera med:

crème fraîche

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skölj och strimla purjolöken och skala och tärna morötterna. Låt purjolöken och morötterna fräsa med färsen ett par minuter och lägg över i en gryta. Rör i krossade tomater, vatten, fond och kryddor. Koka i 15 minuter.

2
Koka pastan enligt förpackningen och låt rinna av. Kärna ur och hacka paprikan. Rör ner pasta och paprika i färsen och koka upp. Servera med en klick crème fraiche.

Scroll to Top