Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st purjolök
- 2 st morötter
- 1 st burk krossade tomater 500 g
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk oregano torkad
- salt peppar
- 300 g pastafjärilar
- 1 st röd paprika
Servera med:
crème fraîche
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skölj och strimla purjolöken och skala och tärna morötterna. Låt purjolöken och morötterna fräsa med färsen ett par minuter och lägg över i en gryta. Rör i krossade tomater, vatten, fond och kryddor. Koka i 15 minuter.
2
Koka pastan enligt förpackningen och låt rinna av. Kärna ur och hacka paprikan. Rör ner pasta och paprika i färsen och koka upp. Servera med en klick crème fraiche.