RECEPT FRÅN HJ

Köttfärsfyllda paprikor

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 6 st paprika 4-8 paprikor beroende på storlek
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2.5 dl ris
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • salt peppar
  • Ugn: 225°

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär av ett lock på paprikorna och kärna ur dem.
2
Fräs färsen smulig i olja. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med. Lägg i riset och rör om.
3
Späd med vatten och krossade tomater och krydda med salt och peppar. Koka under lock i 15 minuter.
4
Fyll paprikorna med blandningen och baka i ugn i 30 minuter.

Recept